fogathajto_vilagbajnoksag_bajnokavatas37kf

A 16. Kettesfogathajtó Világbajnkság után Lázár Vilmos nyilatkozott a szegedma.hu-nak. A sokszoros világbajnok szerint remek volt a világverseny szervezése. Az alábbi cikk található a http://szegedma.hu/hir/szeged/2015/09/fogathajtas-remek-szervezes-mellett-vedte-meg-cimeit-lazar-vilmos.html linken.

 

Hazai pályán mind a csapat, mind az egyéni világbajnoki címét megvédte Lázár Vilmos a Fábiánsebestyénben zajló kettesfogathajtó világbajnokságon: az immáron ötszörös világbajnok hajtó elégedetten értékelt a versenyt követően.

Remek magyar sikerekkel ért véget a fábiánsebestyéni, 16. kettesfogathajtó világbajnokság a felújított Kinizsi Parkban: a vasárnapi zárónapon a magyar csapat, és Lázár Vilmos nyakába is az aranyérem került, így csapatban és egyéniben is sikerült a címvédés. “Nyilvánvalóan nagyon boldogak vagyunk,ez az elsődleges, de aztán az ember elgondolkodik, hogy mi minden történt itt az elmúlt néhány hónapban, évben, hogy eljutott idáig, hiszen nem csak ezt az öt napot kellett megcsinálni, hanem az ide vezető utat is jól kellett teljesíteni. Az előző világbajnokságon, ahol mind egyéniben, mind csapatban nyertünk, ott elgondolkodtam, hogy abbahagyom, de mivel tudtam, hogy Magyarországon lesz a világbajnokság, át szerettem volna ezt élni, és ezt a világbajnokságot megpróbáljuk megcsinálni. Azt is éreztük, hogy ez a fogatom, amivel az előző világbajnokságon hajtottam, az kevés lesz ebbe az erősödő mezőnybe, és a győztes fogaton változtattunk. Az álmoskönyv szerint ez nem jót jelent, de mégis megtettük, és bejött. Az utolsó hónapokban lovat cseréltünk, csináltunk egy versenyt Izsákon, ahol az utolsó próba volt, onnantól egyenes út vezetett ide. Talán azt mondhatom, hogy a mezőny legjobb fogatát sikerült összeállítani és a legjobb fogatot sikerült hajtanom, de azért ezeket a lovakat is el kellett hajtani, és az i-re fel kellett tenni a pontot, ez azért nem volt egyszerű. Ráadásul ez egy nagyon összetett sport, három napig topon kell lennie mindenkinek, hajtónak, segédhajtónak, fogatnak, csapatnak, hál’istennek, ez sikerült. Az akadályhajtás a legnehezebb versenyszám, de nekem ez volt a legkönnyebb, mert tudtam, hogy a családban van az egyéni és a csapat aranyérem, és teljesen felszabadultan tudtam behajtani, ez nyilván látszott a hajtásomon, a teljesítményemen, így az egyéni aranyérem is a nyakamba került, de az nem csak az enyém, hanem a testvéremé is” – fogalmazott a versenyt követően az egyéniben is diadalmaskodó Lázár Vilmos.

A közönség ereje is kellett

Lázár Vilmos úgy fogalmazott a Kinizsi Parkban rendezett világbajnokságról, mindenféleképpen ki szeretné emelni a közönséget, ami óriási motivációt jelentett számukra. “Az életünk eddigi legnagyobb sikere volt 1999, ahol Zoli (Lázár Vilmos testvére, Zoltán – a szerk.) volt az előző világbajnok, ő érkezett címvédőként, és én nyertem azt a világbajnokságot, ő lett a második, a csapatot is nyertük. Az a világbajnokság Kecskeméten volt, akkor megéreztük, hogy milyen a magyar közönség, milyen a magyar közönség előtt nyerni. Mondhatom, hogy eltelt azóta 16 év, de a közönség nem változott, ugyanolyan fantasztikus, úgyhogy szerintem a harmadik világbajnoki aranyérem mindenféleképpen őket illeti. Ez nagyon sokat jelentett nekünk is, úgy éreztem a maratonban még a lovak is haraptak a biztatásra, ők is vették a lapot, ez nagyon kellett hozzá, hogy sikerüljön” – nyilatkozta Lázár Vilmos.

A rendezéssel kapcsolatban az ötszörös világbajnok hajtó elmondta: Fábiánsebestyén egy csodálatos helyszín volt a versenyhez, bár a felénél az időjárás kicsit közbeszólt, és a díjhajtásnál tönkrement a pálya, de a rendezők mindent megpróbáltak megtenni annak érdekében, hogy ez minél komfortosabb legyen mindenki számára. “Ha egy szóval lehet jellemezni a rendezést, akkor az igényességet emelném ki minden tekintetben, a pálya, a dekoráció, a közönség kiszolgálása, minden apró részletre odafigyeltek, és nagyon igényesen rendezték meg ezt a világbajnokságot. Ezt nem csak én mondom, akinek itt lóg két aranyérem a nyakában, hanem azok is, akiknek nem jutott ezekből az érmekből, a külföldi csapatok is elismerőleg beszéltek a rendezésről” – fejtette ki Lázár Vilmos.

Írta: info HOZZÁSZÓLOK

Facebook hozzászólások

Leave a Reply