Warning: Declaration of ThemeSwitcherWidget::update($new_instance) should be compatible with WP_Widget::update($new_instance, $old_instance) in /chroot/home/makework/fogatverseny.hu/html/wp-content/plugins/theme-switcher/theme-switcher.php on line 0 FOGATVERSENY » Blog Archive » 10 nemzet 60 fogathajtója Fábiánsebestyénben

 

 

 

 

Hat kategóriában 10 nemzet 60 foghajtója vesz részt az idei év legrangosabb hazai fogathajtóversenyén Fábiánsebestyénben. A május 4. és 7. között megrendezésre kerülő versenyen póni-, egyes-, kettes-, és négyesfogathajtók is versenyeznek a Csongrád megyei településen, ahol immár 35. alkalommal rendeznek nemzetközi fogatversenyt.

Az idei lesz a 35. fogathajtó verseny Fábiánsebestyénben, a Kinizsi Park azonban már Duna-Alpesi Kupát és világbajnokságnak is helyet adott. A mostani megmérettetés méltó előkészülete lesz a lipicai világbajnokságnak, illetve a göteborgi Európa-bajnokságnak, ennek szellemében készítették elő többek között a 8 akadályból álló maratonhajtó pályát, amely kisebb újdonságokat is tartalmaz majd – derült ki a Kinizsi Park hétfői sajtótájékoztatóján.

A szervezőbizottság elnöke, Farkas Sándor elmondta, hogy az előkészületek jól haladnak, s a szervezésben a fiatalokra külön gondoltak, hiszen a 14 év alatti gyerekek térítésmentesen vehetnek részt a 4 napos rendezvényen.

A Magyar Lovassport Szövetség Fogathajtó Szakágának részéről jelen lévő Lázár Zoltán elmondta, hogy ő is és testvére, Lázár Vilmos is indul Fábiánsebestyénben. Hozzátette: az idei évben ő kettes-, és négyesfogat kategóriában is versenyez. A négyesfogatoknak Göteborgban Európa-, a kettesfogatoknak Lipicán világbajnokságot rendeznek. Fábiánsebestyénben a négyeseknél indul, mert a szabályok szerint dönteni kellett, hogy a négyeseknél-, vagy ketteseknél versenyez. Lázár Zoltán kiemelte, hogy a fábiánsebestyéni mezőnyben igazán jó hajtók indulnak, négyesben például jelen lesz a holland Bram Chardon, aki a világ egyik legjobb hajtójának Ijsbrand Chradonnak a fia, illetve a svájci Jerome Voutaz.

Lázár Zoltán hangsúlyozta, hogy az idény most kezdődik, így a május 4. és 7. között megrendezésre kerülő verseny jól szolgálja a felkészülést is. – Itt mindenki lemérheti, hogy hol tart jelenleg. Mi most fejeztük be az edzőtáborozást, most érkeznek haza a lovak – fejtette ki, hozzátéve, hogy új fogat-összeállítással indul.

Írta: Cseh-Lakos HOZZÁSZÓLOK

Facebook hozzászólások

Leave a Reply