Warning: Declaration of ThemeSwitcherWidget::update($new_instance) should be compatible with WP_Widget::update($new_instance, $old_instance) in /chroot/home/makework/fogatverseny.hu/html/wp-content/plugins/theme-switcher/theme-switcher.php on line 0 FOGATVERSENY » Blog Archive » Lázár Vilmos: még lehet javítani a fogat teljesítményén

Összességében nem értékelte rossznak pénteki díjhajtását Lázár Vilmos, aki a versenyszámban maga mögé utasította a második helyezett Szilágyi Zsoltot, és a harmadikként záró Hódi Károlyt is a mezőny többi tagjával együtt. – Szezon eleje van és ilyenkor szezon eleji formát mutatnak is a fogatok, legalábbis az enyémről elmondható volt ez ma mindenféleképp – mondta, hozzátéve, hogy ismeri lovait, régóta hajtja, de a lovak is változnak évről évre. – Körülbelül azt a szisztémát, azt a melegítést végeztem velük, mint amit az előző években, de ez most nem vált be. Valami újat kell kitalálni, hogy hogyan kell őket odakészíteni, hogy abban a 10 percben tökéletesen tudjanak teljesíteni. Összességében elégedett vagyok – fejtette ki a tizenegyszeres világbajnok, aki a szombati maratonhajtó versenyszámban Bentállal és Bónusszal versenyez a kettesfogathajtó mezőnyben.
Lázár Vilmos elmondta, hogy miután bemutatta programját, őrületes maraton-tanulás következett, csütörtökön 18 kilométert gyalogoltak, hogy be járják a pályát, felmérjék az apró részleteket, annak ellenére, hogy ismerik már a helyszínt és az akadályokat, amelyek azonban minden évben másképp vannak kijelölve. – Az idei maratonhajtó pálya sem lett egyszerűbb, mint amilyen az előző években volt. Memorizálni kell – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a fábiánsebestyéni május eleji időpont minden évben a felkészülés első nagyobb állomása, és azoknak a fogatoknak az első versenye, amelyek a komolyabb erőpróbákra készülnek. A fogathajtók ilyenkor egymást és saját fogataikat is figyelik, hogy hogyan sikerült a felkészülés, milyen új lovak vannak a mezőnyben. A verseny azonban alkalmat ad arra is, hogy kiderüljön, miken lehet még javítani.

Írta: Cseh-Lakos HOZZÁSZÓLOK

Facebook hozzászólások

Leave a Reply