Warning: Declaration of ThemeSwitcherWidget::update($new_instance) should be compatible with WP_Widget::update($new_instance, $old_instance) in /chroot/home/makework/fogatverseny.hu/html/wp-content/plugins/theme-switcher/theme-switcher.php on line 0 FOGATVERSENY » Blog Archive » Lázár Zoltán elindult a maratonhajtó pályán

Ahhoz képest jó teljesítményt nyújtottak a lovak, hogy a 35. Fábiánsebestyéni Nemzetközi Fogathajtó verseny a szezon első versenye – értékelte az első versenyszámban nyújtott teljesítményüket Lázár Zoltán. A nyolcszoros világbajnok elmondta: Az időjárás egy kicsit kibabrált velük, mert pont akkor kezdett esni, amikor a négyesfogatok következtek, s nekik is esőben kellett versenyezniük. – Az eső megzavarta egy kicsit a lovakat, de azt hiszem, hogy a szezon eleji formánk jó, és várjuk a többi versenyszámot – hangsúlyozta Lázár Zoltán, akinek a fogata módosult idén, hiszen kettő ló versenyez a tavalyi ötből, tehát 3 új lóval érkeztek Fábiánsebestyénbe, így a világbajnok viszonylag új fogatot hajt. Hozzátette: Hosszú felkészülésen vannak túl, tavaly is próbálgatta ezeket a lovakat, de félnek, hogy ne kapjanak felhőszakadást a maratonpályán, hiszen eső után megázik a felső réteg, s olyanná válik a talaj, mint ha jégen mennénk. – Ilyenkor lassan higgadtan kell menni, s a lovak nem ezt szokták meg – tette hozzá.

Az itt négyesfogathajtásban szereplő Lázár Zoltán elmondta, hogy a következő hazai nemzetközi versenyen, Mélykúton lehet, hogy kettes- és négyesfogathajtásban is látható lesz.

Írta: Cseh-Lakos HOZZÁSZÓLOK

Facebook hozzászólások

Leave a Reply