Warning: Declaration of ThemeSwitcherWidget::update($new_instance) should be compatible with WP_Widget::update($new_instance, $old_instance) in /chroot/home/makework/fogatverseny.hu/html/wp-content/plugins/theme-switcher/theme-switcher.php on line 0 Warning: Use of undefined constant who_is_online_widget_register - assumed 'who_is_online_widget_register' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /chroot/home/makework/fogatverseny.hu/html/wp-content/plugins/who-is-online/who-is-online.php on line 167 FOGATVERSENY » Sajtó

Meghívó

Tisztelt Vendégünk!

A 16. Kettesfogathajtó Világbajnokság nyitónapján, 2015. szeptember 9-én 18:30 perckor nemzetközi sajtótájékoztatót tartunk a Sajtóközpontban.
A rendezvény szervezőbizottsága sz Ön jelenlétére is számít.

Kérem, tisztelje meg jelenlétével a sajtóeseményt!

Üdvözlettel
a szervezőbizottság elnöke, Farkas Sándor nevében

Varga Márta
a világbajnokság sajtófőnöke

– O –

 

Sajtómeghívó

Látványos megnyitóval indul a szerdán a fogathajtó világbajnokságÖt napos programsorozat – nem csak lovasoknak

Szeptember 9-én 16 órakor egyedülállóan látványos ünnepséggel nyitja meg kapuit a Kinizsi Park, ahol szerdától vasárnapig rendezik meg a 16. Kettesfogathajtó Világbajnokságot. A megnyitóünnepségen világbajnok hajtók, pompás fogatok és lovak mellett huszár karusszelt is láthatnak az érdeklődők, de a térség valamennyi hagyománya és értéke is fontos szerepet kap. Csongrád megye idei legnagyobb sporteseményét Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nyitja meg.

Fábiánsebestyéni, csengelei gyerekek mellett világbajnok hajtók, az állami ménes ötös fogatai és lovas huszárok is szerepelnek azon a színpompás nyitórendezvényen, amellyel a kettesfogathajtó világbajnokság veszi kezdetét szerdán délután, a Kinizsi Parkban. A díjhajtó pályán először láthat majd huszár karusszelt a közönség, de látványosnak ígérkezik a nemzeti válogatottak bevonulása is Az esemény résztvevőit Farkas Sándor, a szervezőbizottság elnöke köszönti, a világversenyt Fazekas Sándor nyitja meg.

A díjhajtás, maratonhajtás és az akadálypálya leküzdésének izgalmai mellett olyan, a közönség szórakoztatására szolgáló látványosságok várják az érdeklődőket, mint az „Ízek utcája” – gasztronómiai bemutató vagy a kézműves vásár. A programok minden nap 10 órakor kezdődnek. A legnagyobb várakozás Mága Zoltán hegedűművész és sztárvendégei szombat esti fellépését és Máté Bence világhírű természetfotós kiállítását előzi meg. Ötezer fős lelátó, gyermekprogramok, koncertek, házias ételek várják az öt napos rendezvény ideje alatt idelátogató közönséget. A rendezvény első három napján a programok látogatása ingyenes.

A szerdai program fontos eseménye az Észak- Csongrád kincsei című kiállítás 15.30 –kor kezdődő megnyitója az Önkormányzatok sátrában. A verseny szervezésében és lebonyolításában együttműködő 23 települési önkormányzat közös bemutatkozása ez a program, amelyet Jakab István, az Országgyűlés alelnöke ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

16. Kettesfogathajtó Világbajnokság 2015. – Programok, sajtóesemények

 

Szeptember 09. szerda

 

15:30
Észak Csongrád kincsei” című kiállítás megnyitója – Önkormányzatok sátra

Megnyitja: Jakab István, az Országgyűlés alelnöke

16:00
A 16. Kettesfogathajtó Világbajnokság ünnepélyes megnyitója
Díjhajtó pálya /eső esetén: Csíkos nagysátor/

Köszöntőt mond: Farkas Sándor, a szervezőbizottság elnöke és Fugli Károly, a FEI képviselője

Megnyitja:  Fazekas Sándor a rendezvény védnöke

18:30
Nemzetközi Sajtótájékoztató
Sajtóközpont

Résztvevők: a Nemzetközi és a Magyar Lovas Szövetség tisztségviselői, a szervezőbizottság elnöke, a nemzetek válogatottjainak csoportvezetői, pályaépítők

 

Szeptember 10. csütörtök

 

10:00
Díjhajtás versenyszám

 

Szeptember 11. péntek 

 

10:00
Díjhajtás versenyszám

Lókötő show

Dobbantó Néptánc Együttes műsora

19:00
Nemzetközi Sajtótájékoztató
Sajtóközpont

20.00
Díjátadó ünnepség a Csíkos nagysátorban

Lovasbál a THE END zenekarral

 

Szeptember 12. szombat

 

10:00
Maratonhajtás versenyszám

19:00
Sajtótájékoztató a Sajtóközpontban

19:00
Mága Zoltán hegedűművész és sztárvendégek: Malek Andrea,
Sasvári Sándor, Nyári Károly

20.30
Esti lovasshow
– dámalovasokkal, díjlovasokkal, kishuszárokkal, trükk lovasokkal és lovas tornászokkal

Díjátadó ünnepség

 

Szeptember 13. vasárnap 

 

10:00
Akadályhajtás versenyszám

16:00
Bajnokavatás

Záróbeszédet mond: Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztere, a rendezvény fővédnöke

18:00
Nemzetközi Sajtótájékoztató
Sajtóközpont

A változtatás lehetőségét, a szervezők az élő televíziós közvetítés miatt is szeretnék fenntartani.

A sajtó munkatársai figyelmét felhívjuk, hogy az eseményről történő tudósítás, a sajtótájékoztatókon való részvétel akkreditációhoz kötött. Kérjük, hogy a rendezvény honlapjáról letölthető akkreditációs lap kitöltésével és visszaküldésével jelezzék részvételi szándékukat.

Ellenkező esetben a versenynapokon csak belépődíj megfizetése ellenében léphetnek a park területére, illetve a sajtótájékoztatón sem vehetnek részt. http://www.fogatverseny.hu/wp-content/uploads/2015/07/Kettesfogathajto_VB_Sajtoakkreditacio.pdf

Letölthető sajtómeghívó

– O –

Akkreditációs lap

Letölthető akkreditációs lap a sajtó részére

Facebook hozzászólások

Leave a Reply