Warning: Declaration of ThemeSwitcherWidget::update($new_instance) should be compatible with WP_Widget::update($new_instance, $old_instance) in /chroot/home/makework/fogatverseny.hu/html/wp-content/plugins/theme-switcher/theme-switcher.php on line 0 Warning: Use of undefined constant who_is_online_widget_register - assumed 'who_is_online_widget_register' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /chroot/home/makework/fogatverseny.hu/html/wp-content/plugins/who-is-online/who-is-online.php on line 167 FOGATVERSENY » Pályázat

Akadálymentes verzió

4 ÉV KIHAGYÁS UTÁN ÚJRA DUNA-ALPESI KUPA NEMZETKÖZI KETTESFOGAT VERSENY A MEGÚJULT FÁBIÁNSEBESTYÉNI KINIZSI PARKBAN

A fábiánsebestyéni Kinizsi Park fejlesztése 2012-ben mérföldkőhöz érkezett: a lovas- és sportturisztikai fejlesztések tervezésére és megvalósítására létrejött Fábiáni Lovas Kft.. közel 50 millió forint uniós támogatás segítségével új turisztikai funkciókkal és szolgáltatásokkal bővítette a park kínálatát. Ennek köszönhetően a fogatversenyek mellett a rendezvényeken már új lovas szakágak (díjlovaglás, díjugratás és military) is bemutatkozhatnak.A lovas versenyek kedvelői előtt nem ismeretlen a helyszín, hiszen évente több ezren látogattak ki eddig is az itt megrendezésre kerülő izgalmas fogathajtó versenyekre.
A megújult park főpróbája a 2012. augusztus 22-26 között megrendezésre kerülő Duna-Alpesi Kupa nemzetközi kettesfogat verseny lesz. A Duna és az Alpok által érintett országok 1979-ben, 33 évvel ezelőtt alapították a Duna-Alpesi Kupát kettesfogatok részére. A Duna-Alpesi Kupa ma már nemcsak az alapító nemzetek csapatainak nyújt lehetőséget a versenyzésre, hiszen nyitott versenyként kerül kiírásra. A Duna-Alpesi Kupa történetében mindössze két alkalommal maradt el a verseny, legutóbb 2010-ben Szlovákia a kedvezőtlen időjárási körülményekre hivatkozva mondta le. A kettesfogatok számára így külön is jelentős a fábiánsebestyéni lehetőség, hiszen már 4 éve nem tudták megmérettetni magukat ezen a rangos versenyen.
A versenyek mellett gasztronómiai bemutatók, koncertek, kézműves vásár és sok más színes program várja az ide látogatókat. A Kinizsi Parkban a rendezvényektől függetlenül is lehetőség van lovaglásra, lovas oktatás igénybe vételére, tereplovaglásra és sétakocsizásra is. A park fejlesztése a Új Széchenyi Terv Dél-alföldi Operatív Program keretén belül, a DAOP-2.1.1/K-11-Turisztikai szolgáltatások fejlesztése pályázat 47.138.688,-Ft támogatásával valósult meg.
www.fogatverseny.hu

Új Széchenyi Terv LOGÓ

EFRA információs blokk

Facebook hozzászólások

Leave a Reply